13.05.2018 17:53

Napříč Smrčinami až do štol Goldkronachu a překrásné Eremitage u Bayreuthu

Obec Nový Kostel úspěšně pokračuje v realizaci projektu "Napříč Smrčinami" a mj. navštívila i bavorské partnerské městečko Goldkronach viz tisková zpráva: Tisková zpráva.pdf (9329305)

Málo kdo ví, že Smrčiny nepředstavují pouze Ašsko, ale většina tohoto pohoří se nachází právě v Bavorsku v regionu Horní Franky. Právě obec Nový Kostel představuje nejvýchodnější část tohoto pohoří. Dále na východ začínají Krušné hory.

O rozvoj česko-bavorské spolupráce se snaží např. Institut pro trvale udržitelný rozvoj, z. s. a Förderverein Fichtelgebirge e.V., kteří spolu mj. realizovali projekt "Společné Smrčiny". Utužování přeshraničních kontaktů pokračuje a vyvrcholí i v rámci Sommerlounge Fichtelgebirge 2018 dne 2. srpna 2018 v Hohenberg an der Eger. V Bavorsku exituje rovněž turistiká destinace Fichtelgebirge (Smrčiny), kterou spravuje Tourismuszentrale Fichtelgebirge e. V. Kdyby se povedlo integrovat českou část Smrčin do této větší bavorské, pod tento vysoce profesionální destinační management, bylo by to pouze přínosem. Takovou profesionalitu a tradici v Karlovarském kraji nenajdeme. Důležité kroky pro větší institucionální aktivity však představuje zejména navazování kontaktů, vzájemné poznávání a sdílení zkušeností. Je dobře, že díky projektu Nového Kostela mohou obyvatelé i představitelé obce získat zkušenosti z bavorských Smrčin. 

 

 

Zpět

Partneři

 

  

 
 
 
 
 
 

Kontakt

Svazek obcí Kamenné vrchy nám. 5. května 164
351 37 Luby
+420 737 107 227

IČO: 71175971

datová schránka: qadhsvk